به سایت ما خوش آمدید . امیدوارم لحظات خوشی را درسایت ما سپری نمایید .

خوش آمدید

این توضیحات و عنوان از ویرایش قالب ، قابل تغییر است.

مکان تبلیغات شما

امکانات وب

پر مخاطب ها

    عضویت

    نام کاربري :
    رمز عبور :

    منطقه آزاد تجاری

    منطقه آزاد تجاری چیست؟

    منطقه تجارت آزاد (FTA) به منطقه خاصی اطلاق می شود که در آن گروهی از کشورها توافقنامه تجاری را امضا می کنند که بر همکاری اقتصادی بین آنها مهر می زند. اهداف اصلی FTA از بین بردن موانع در تجارت، به ویژه تعرفه ها و سهمیه های واردات، و تشویق تجارت آزاد کالا و خدمات در میان کشورهای عضو آن است.
    قراردادهای تجارت آزاد چیست؟

    قراردادهای تجارت آزاد توسط دو یا چند کشور منعقد می شود که می خواهند همکاری اقتصادی بین خود را امضا کنند و در مورد شرایط تجارت توافق کنند. در این توافقنامه، کشورهای عضو به طور خاص عوارض و تعرفه‌هایی را که قرار است در مورد واردات و صادرات بر کشورهای عضو اعمال شود، مشخص می‌کنند.

    بیشتر بدانید:

    قرارداد شریک تجاری

    شرایط کلیدی قراردادهای تجارت آزاد و مناطق تجارت آزاد عبارتند از:

        کالاهای وارداتی محصولاتی هستند که از یک سرزمین خارجی تولید شده و به کشور دیگری وارد شده و توسط ساکنان داخلی آن مصرف می شود.
        کالاهای صادراتی برعکس کالاهای وارداتی هستند - یک تولید کننده واقع در یک کشور محصولات خود را به خریداران در یک کشور خارجی می فروشد.

    منطقه آزاد تجاری در مقابل اتحادیه گمرکی در مقابل بازار واحد

    منطقه آزاد تجاری و اتحادیه گمرکی هر دو با تعرفه و تجارت سروکار دارند. با این حال، آنها از بسیاری جهات متفاوت هستند.
    1. منطقه تجارت آزاد

    منطقه تجارت آزاد مربوط به حذف تعرفه ها و مقرراتی است که برای کشورهای عضوی که با یکدیگر تجارت می کنند اعمال می شود. اعضا مجموعه مشترکی از سیاست ها را ایجاد می کنند که شرایط تجاری، تعرفه ها و سهمیه ها را تنظیم می کند.

    نکته دیگر در مورد یک منطقه تجارت آزاد این است که واردات از خارج از منطقه منفعت توافق تجارت آزاد را به همراه ندارد. به عنوان مثال، دو کشور عضو یک منطقه تجارت آزاد، مانند ایالات متحده و مکزیک، از اعمال تعرفه بر یکدیگر خودداری می کنند. با این حال، اگر یک شرکت آمریکایی موز را از آمریکای جنوبی وارد کند، مشمول تعرفه می شود.

    برای انتخاب بروکر مناسب فارکس کلیک کنید!
    2. اتحادیه گمرکی

    اتحادیه گمرکی، مشابه FTA، تعرفه‌های بین اعضای خود را نیز حذف می‌کند، اما برای کالاهای وارداتی و صادراتی نیز تعرفه خارجی مشترکی را برای غیرعضو تعیین می‌کند. تفاوت اصلی بین FTA و اتحادیه گمرکی این است که انطباق بیشتر (بوروکراسی) تحت یک معامله FTA درگیر است.
    3. بازار واحد

    بازار واحد عمیق‌تر از اتحادیه گمرکی است زیرا تجارت بدون اصطکاک را ترویج می‌کند. هر عضو می‌داند که تک تک محصولات تولید شده توسط اعضای گروه برای فروش، توزیع بین همه اعضا و مصرف مناسب است.

    یک بازار واحد اساساً زمینه بازی مساوی را برای هر عضو ایجاد می کند و نه تنها محصولات و کالاهای قابل مبادله را در بر می گیرد، بلکه به شهروندان هر کشور عضو اجازه می دهد تا آزادانه در سراسر منطقه کار کنند.
    مزایای منطقه تجارت آزاد

    یک منطقه تجارت آزاد چندین مزیت دارد، از جمله:
    1. افزایش کارایی

    خوبی یک منطقه تجارت آزاد این است که رقابت را تشویق می کند، که در نتیجه کارایی یک کشور را افزایش می دهد تا با رقبای خود برابری کند. سپس محصولات و خدمات با هزینه کمتر از کیفیت بهتری برخوردار می شوند.
    2. تخصصی شدن کشورها

    هنگامی که رقابت شدید وجود داشته باشد، کشورها تمایل دارند محصولات یا کالاهایی را تولید کنند که در آن بیشترین کارایی را دارند. استفاده کارآمد از منابع به معنای حداکثر کردن سود است.
    3. عدم انحصار

    وقتی تجارت آزاد وجود دارد و تعرفه ها و سهمیه ها حذف می شود، انحصارها نیز از بین می رود زیرا بازیگران بیشتری می توانند وارد بازار شوند و وارد بازار شوند.
    4. کاهش قیمت

    وقتی رقابت وجود داشته باشد، به ویژه در سطح جهانی، قیمت ها مطمئناً کاهش می یابد و به مصرف کنندگان اجازه می دهد از قدرت خرید بالاتری برخوردار شوند.
    5. افزایش تنوع

    با در دسترس قرار گرفتن واردات با هزینه کمتر، مصرف کنندگان به انواع محصولات ارزان قیمت دسترسی پیدا می کنند.
    معایب منطقه آزاد تجاری

    علیرغم تمام مزایای ناشی از یک منطقه تجارت آزاد، برخی از معایب مربوطه نیز وجود دارد، از جمله:
    1. تهدید مالکیت معنوی

    هنگامی که واردات آزادانه معامله می شود، تولیدکنندگان داخلی اغلب می توانند محصولات را کپی کرده و بدون ترس از عواقب قانونی به فروش برسانند. بنابراین، تا زمانی که FTA شامل مقرراتی برای قوانین مالکیت معنوی و اجرای آن نباشد، هیچ حمایتی برای شرکت‌های صادرکننده وجود ندارد.
    2. شرایط ناسالم کار

    برون سپاری مشاغل در کشورهای در حال توسعه می تواند به یک روند با منطقه تجارت آزاد تبدیل شود. از آنجایی که بسیاری از کشورها فاقد قوانین حمایت از کار هستند، کارگران ممکن است مجبور شوند در محیط های کاری ناسالم و نامرغوب کار کنند.
    3. درآمد مالیاتی کمتر

    از آنجایی که کشورهای عضو دیگر مشمول مالیات واردات نیستند، باید به فکر راه‌هایی برای جبران کاهش درآمد مالیاتی باشند.

    برای آشنایی با منطقه آزاد تجاری روی لینک زیر کلیک کنید:

    https://www.investopedia.com/terms/f/free_trade_area.asp

    عماد خانی
    پنجشنبه 12 آبان 1401 - 1:26
    بازدید : 182
    برچسب‌ها :

    آمار سایت

    آنلاین :
    بازدید امروز :
    بازدید دیروز :
    بازدید هفته گذشته :
    بازدید ماه گذشته :
    بازدید سال گذشته :
    کل بازدید :
    تعداد کل مطالب : 8
    تعداد کل نظرات : 0

    خبرنامه